Geplaatst op 6 november 2017 in Transacties

De Duitse uitgever en onderwijsaanbieder Klett Groep verwerft 100% van de aandelen in ThiemeMeulenhoff, innovatieve uitgeverij en een van de grootste producenten van digitale leermiddelen en schoolboeken in Nederland.

OVER KLETT GROEP

Klett, als grootste educatiebedrijf in Europa, omvat een keur aan educatieve activiteiten van de ontwikkeling van leermiddelen en vakinformatie voor onderwijs professionals tot het rechtstreeks aanbieden van onderwijs. Klett is met name actief in Duits sprekende landen, maar naast Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, is Klett ook actief in Frankrijk, Spanje, Polen, Hongarije, Slowakije, Slovenië, Tsjechië, Servië, Bulgarije, Griekenland, Brazilië en China. Het familiebedrijf heeft ruim 3600 medewerkers en realiseert een jaaromzet van ruim € 500 miljoen.

OVER THIEME MEULENHOFF

ThiemeMeulenhoff is een van de grootste educatieve uitgeverijen in Nederland, met een rijke historie die al 225 jaar teruggaat. ThiemeMeulenhoff is actief in basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en hoger beroepsonderwijs. ING Corporate Investments was sinds 2013 eigenaar van ThiemeMeulenhoff.

ROL CATALYST ADVISORS

Catalyst heeft deze transactie geïnitieerd. De overname past perfect in de strategie van Klett om een leidende positie in de Nederlandse markt van educatieve uitgeverijen op te bouwen en daarmee de aanwezigheid van Klett in belangrijke Europese markten verder te vergroten.

Catalyst trad op als exclusief financieel adviseur van Klett, begeleidde de onderhandelingen en coördineerde het transactieproces.