Geplaatst op 6 mei 2017 in Transacties

De Koninklijke BDU acquireert nagenoeg alle huis-aan-huisbladen van TMG-dochter Holland Media Combinatie (HMC). Daarover is eind mei 2017 overeenstemming bereikt tussen de Barneveldse uitgever/drukker en de Telegraaf Media Groep (TMG). De Centrale Ondernemingsraad (COR) van TMG heeft de adviesaanvraag over dit onderwerp geaccordeerd.

Over Koninklijke BDU

De Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij, opgericht in 1871, heeft zich in de loop der jaren als Koninklijke BDU tot middelgrote media onderneming ontwikkeld. Naast het drukken van media (BDU print) is er ook de exploitatie en het geven van inhoud aan lokale-, vak- en publieksmedia (BDU Media).

Over Telegraaf Media Groep (TMG)

Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) is één van de grootste Nederlandse mediabedrijven, met sterke merken als onder andere De Telegraaf, DFT, Telesport, Metro, Autovisie, Privé en via een strategische samenwerking met Talpa – de landelijke radiozenders Sky Radio, Radio Veronica, Radio 538 en Radio 10. Recent is TMG middels een openbaar bod in handen gekomen van het Belgische Mediahuis.

Rol Catalyst Advisors

Catalyst Advisors trad op als adviseur voor de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen van Koninklijke BDU. Daarnaast begeleidde Catalyst de onderhandelingen met de verkoper en coördineerde het transactieproces.