Geplaatst op 20 mei 2016 in Transacties

In mei 2016 is Mauer® overgenomen door ASSA ABLOY. ASSA ABLOY is de wereldwijde marktleider in toegangssystemen. Met de overname van Mauer® wil ASSA ABLOY haar positie in opkomende markten versterken.

Over Mauer® Locking Systems

Mauer is een toonaangevende fabrikant van cilinders, sloten en sluitsystemen. De onderneming biedt oplossingen voor hedendaagse wensen op het gebied van veiligheid. Mauer® is gevestigd in Nederland en Bulgarije.
Mauer® Nederland is ontstaan in 1999 uit Van Erp Agenturen en heeft haar hoofdkantoor in Amersfoort. Hier vindt de verkoop, montage en orderafhandeling plaats. De producten worden gemaakt door Mauer Bulgarije in een eigen fabriek in het Bulgaarse Varna.

Over ASSA ABLOY

ASSA ABLOY is wereldwijd de grootste leverancier van slimme slot- en beveiligingsoplossingen. ASSA ABLOY is actief in volwassen en opkomende markten met leidende posities in een groot deel van Europa, Noord-Amerika, Azië en de Stille Oceaan. In het snel groeiende beveiligingssegment heeft ASSA ABLOY een ongeëvenaarde aanwezigheid op het gebied van toegangscontrole, identificatie technologie, entree automatisering en hotelbeveiliging.

Rol Catalyst Advisors

Catalyst advisors trad op als adviseur van de aandeelhouders/management van Mauer in Nederland en Bulgarije. Catalyst was verantwoordelijk voor het begeleiden van de onderhandelingen met ASSA ABLOY en het coördineren van het gehele verkoopproces.