Geplaatst op 20 maart 2016 in Transacties

Per eind maart 2016 is Strikwerda Investments de nieuwe eigenaar van ICT-infra structuur specialist Vancis. Strikwerda Investments heeft de aandelen in Vancis overgenomen van coöperatie SURF. Samen met Strikwerda Investments gaat Vancis de komende jaren werken aan verdere uitbouw van de bestaande marktpositie en verbreding naar aanpalende sectoren.

Over Vancis

Vancis is actief als aanbieder van hoogwaardige ICT-diensten aan onderwijs-, onderzoek- en zorginstellingen, alsmede partijen actief in de zakelijke dienst- verlening. Het fundament van de dienstverlening zijn de eigen datacenters in Amsterdam en Almere. Vanuit hier biedt Vancis datacenter-, cloud- en managed services aan.  Vancis ontzorgt haar klanten door ICT- en datacenterdiensten geheel of gedeeltelijk uit handen te nemen.

Over coöperatie SURF

SURF is de ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland. Binnen de coôperatie SURF werken universiteiten, hogescholen, mbo-scholen, onderzoeksinstellingen en de universitaire medische centra samen aan ICT-voorzieningen en ICT-vernieuwingen. Hierdoor beschikken studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers onder gunstige voorwaarden over de beste ICT-voorzieningen voor toponderzoek en talentontwikkeling, SURF heeft zijn activiteiten ondergebracht in drie werkmaatschappijen: SURFmarket, SURFnet en SURFsara.

Over Strikwerda Investments

Strikwerda Investments is een familiale investeringsmaatschappij en al meer dan 35 jaar actief binnen de Nederlande ICT-markt. De onderneming investeert op basis van een lange termijn strategie met een sterke focus op bedrijven die actief zijn in de sectoren ICT, food & agri of industriële toepassingen.

Rol Catalyst Advisors

Catalyst advisors trad op als adviseur van Vancis. Naast het opstellen van de waardering van Vancis was Catalyst verantwoordelijk voor het begeleiden van de onderhandelingen en het coördineren van het gehele verkoopproces.