Geplaatst op 11 oktober 2018 in Transacties

Met ingang van 1 november 2018 is GeenStijl door Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) verkocht aan de hoofdredactie van de populaire website. In 2017 kondigde TMG aan dat GeenStijl niet meer paste binnen de beoogde toekomstige ontwikkeling van het concern en dat gezocht werd naar een nieuwe eigenaar. Deze is gevonden in de hoofdredactie van GeenStijl.

OVER GEENSTIJL

Sinds de oprichting in 2003 is GeenStijl uitgegroeid tot één van de populairste weblogs en best bezochte actualiteitensites van Nederland. GeenStijl biedt zowel nieuwsfeiten, onthullingen en journalistiek onderzoek als luchtige onderwerpen en “prettig gestoorde onzin”. De website heeft dagelijks ruim 230.000 bezoekers en is een begrip bij haar doelgroep van jonge, hoogopgeleide mannen.

OVER TELEGRAAF MEDIA GROEP (TMG)

TMG is één van de grootste Nederlandse mediabedrijven, met sterke merken als onder andere De Telegraaf, DFT, Telesport, Metro, Autovisie, en Privé. Aandeelhouder van TMG is het Belgische Mediahuis.

ROL CATALYST ADVISORS

Catalyst Advisors trad op als adviseur van TMG. Catalyst ondersteunde de directie van TMG bij de evaluatie van verschillende alternatieven voor vervreemding. Daarnaast begeleidde Catalyst de onderhandelingen met de redactie van GeenStijl en coördineerde het transactieproces.